De dansschool voor iedereen. Van baby’s tot senioren. Starters en professionals. Nieuwsgierige bewegers en échte dansfanaten. Voel je welkom. We zien je. Met liefde dagen we je uit!

GEEN DANSJES LEREN,MAAR LEREN DANSEN!

VISIE

Al 43 jaar een begrip in IJsselstein en omstreken. Door branchevereniging Dansbelang gewaardeerd met een steraccreditatie.
De naam Dolstra staat bekend om kwaliteit en passie. Kwaliteit vanuit een unieke ‘allround dance’ visie. Passie vanuit het hart van een écht familiebedrijf. Lees meer over onze unieke visie!
Allround visie
Wist je al dat wij de enige dansschool zijn die een ‘allround dance’ visie hanteert? Bij ons krijg je altijd twee verschillende dansstijlen in één les. Modern. Hiphop. Dancehall. Jazz. Show. Breakdance. Alle stijlen komen voorbij en worden gewisseld.
Waarom allround?
1st. Dans is voor ons meer dan het aanleren van ‘pasjes’. Het gaat om het beheersen van verschillende stijlen, techniek, inleving, muzikaliteit en uitstraling. Wij bieden een veilige omgeving waarin leren en experimenteren centraal staan.
2nd. Getalenteerde dansers bieden wij met de allround scholing een uitstekende vooropleiding. Bij toelating tot dansacademies wordt vereist dat zij beschikken over technische vaardigheden op breed gebied. Ook hebben allround getrainde dansers later meer kans op werk.
3rd. Mensen die voor de lol dansen, hoeven zich bij ons nooit te vervelen. De grote afwisseling van stijlen werkt motiverend en uitdagend. Daardoor volgen leden jarenlang lessen bij ons.
4th. Kom uit jouw comfortzone! Naast verbreding van techniek, word je uitgenodigd om andere kwaliteiten in jezelf te ontdekken. Een verlegen mens zal bij show leren om zichzelf meer in het licht te plaatsen. Een temperamentvol persoon zal met modern leren meer organisch met het geheel mee te gaan. Door ‘allround’ te dansen ontwikkel je als danser én als mens.

PASSIE VANUIT HET HART

Dolstra Dance Centre is van oorsprong een familiebedrijf. Nelly Homan gaf als professioneel danseres haar passie door aan dochter Jos Dolstra, die de dansschool heeft opgericht in 1980. Sinds 2014 wordt de dansschool voortgezet door kleindochter Dominique Dolstra. De danslijn is nog lang niet eindig, want achterkleinkind Jasmijn danst al volop mee…
Vier generaties vrouwen, verbonden door dans, met dezelfde missie: hun familiepassie voor dans overbrengen op anderen! Omringt door een enthousiast en deskundig team van 18 medewerkers, brengen zij baby’s t/m senioren in beweging!
De oorsprong van dit familiebedrijf komt terug in de huiskamersfeer die heerst. Naast professionaliteit staat persoonlijk contact voorop en voelt iedereen zich thuis.
Kenmerkend is dat de passie terug te vinden is bij de leden. Grootouders, ouders én kleinkinderen zijn lid en vinden hun eigen beweging binnen het uitgebreide lesprogramma.
Het is deze rijkdom aan generaties, gevoed door passie, waardoor een inspirerend familiebedrijf blijft continueren en vernieuwen!

WAAROM DOLSTRA DANCE CENTRE?

  • Al 43 jaar garant voor kwaliteit en vernieuwing
  • Steraccreditatie van branchevereniging Dansbelang
  • Unieke allround visie met meerdere dansstijlen in één les
  • Warmte en passie van een echt familiebedrijf
  • Aparte afdeling met traditionele balletlessen
  • Samenwerking met het Nationaal Ballet
  • Workshops van bekende choreografen en dansers
  • Prachtige dansstudio gelegen in het historisch centrum